9 oktober 2024

Centrales schorten overleg over reorganisaties op

De drie centrales ACOP (o.a. MARVER en AFMP), AC en CCOOP zien zich genoodzaakt om de overleggen over de reorganisatietrajecten waarbij de bonden betrokken zijn voorlopig op te schorten. De belangrijkste reden voor hun op 7 oktober genomen besluit tot de opschorting hiervan is de stelselmatige gebrekkige kwaliteit van de door Defensie aangeboden documenten bij diverse reorganisatie-overleggen (ioREO’s) en aansluitende BCO’s Personele Implementatie. De centrales benadrukken dat het niet opnemen van de juiste informatie en gegevens in deze stukken hun vertrouwen in de werkgever aantast. Zij moeten erop kunnen vertrouwen dat deze geen onwaarheden bevatten.

Foto: Mediacentrum Defensie

Alleen aan de hand van plannen die volledig op de juiste informatie zijn gebaseerd, kan volgens de centrales open en reëel overleg worden gevoerd, kunnen processen worden getoetst en de rechten van het betrokken personeel worden beschermd. Zij wijzen erop dat de slechte kwaliteit van de door Defensie aangeleverde stukken stelselmatig voor vertragingen zorgt bij reorganisatietrajecten. De opschorting van de overleggen hierover noemen zij een ‘maatregel die zij eigenlijk ook niet wensen’. Zij spreken echter de verwachting uit dat deze opschorting ervoor zal zorgen dat Defensie alsnog werk maakt van het voortaan aanbieden van kwalitatief goede en bovendien inhoudelijk correcte documenten.
Op 18 oktober a.s. volgt hierover een nieuw overleg tussen de centrales in de Werkgroep Reorganisaties met de werkgever. Uiteraard hopen wij in dit overleg tot structurele oplossingen te komen, die het mogelijk maken om de ioREO’s en BCO’s PI weer te kunnen voortzetten. Direct na het genoemde overleg zullen wij jou hierover nader informeren. 

Meer over:
WGREO