2 mei 2022

Bijzonder bezoek voor 100-jarig MARVER-lid

Tijdens zijn 100ste verjaardag op 29 april kon adjudant-onderofficier buiten dienst Gerrit Wolters rekenen op bijzondere bezoekers in zijn huis in Apeldoorn. Naast ledenbezoeker van het Fonds Sociale Zorg Geert Fransen vereerden de Apeldoornse burgemeester Ton Heerts en zijn chef kabinet de jarige met een bezoek. Als voormalig marechaussee en oud-voorzitter van de Marechausseevereniging kwam Heerts hem persoonlijk feliciteren met zijn verjaardag. Gerrit is bovendien al 74 jaar lid van onze vereniging.

Speciaal voor zijn 100ste geboortedag was Gerrits vrijstaande woning in Apeldoorn mooi versierd. Door een recente val voelde hij zich niet helemaal fit, maar gelukkig was hij wel in staat om bezoek te ontvangen en hier genoot hij volop van. Tijdens het bezoek van FSZ-ledenbezoeker Geert Fransen, burgemeester Ton Heerts van Apeldoorn en zijn chef kabinet liet Gerrit zijn trots blijken over het feit dat hij als aoo bd nog steeds contact onderhoudt met mensen van Het Wapen.

Positieve persoonlijkheid

De jarige vertelde diverse verhalen over zijn loopbaan bij de Koninklijke Marechaussee. Hieruit bleek dat zijn geheugen hem ondanks zijn hoge leeftijd van honderd jaar niet bepaald in de steek laat. Gerrit ging onder meer in op wat hem tot de dag van vandaag nog steeds raakt, namelijk dat hij bij zijn terugkeer uit Duitsland na de Tweede Wereldoorlog op het station van Deventer van een diender te horen kreeg dat zijn moeder vlak voor de bevrijding bij een bombardement om het leven was gekomen. Dit leed en verdriet draagt Gerrit al zijn hele leven met zich mee. Desondanks is hij een positieve persoonlijkheid, die blij is met elk bezoek dat hij krijgt. Zo wordt hij regelmatig thuis bezocht door Geert Fransen, met wie hij dan mooie verhalen uit zijn KMar-tijd deelt. 

Helder van geest
Aan het slot van hun verjaardagsvisite kwamen Geert Fransen, de Apeldoornse burgemeester en zijn chef kabinet tot de conclusie, dat zij niet vaak eerder een 100-jarige hebben bezocht die nog zo helder van geest is. Zij kijken terug op een onvergetelijk bezoek en wensen hem in zijn leven nog vele mooie momenten toe.

Meer over:
Vereniging