18 oktober 2022

‘Fijn dat ik een sterke bond achter me heb staan’

Bas Wiffrie, tweede teamleider bij de Gewapende Beveiliging Burgerluchtvaart, is al sinds 1999 lid van de MARVER. In een interview vertelt hij over zijn veelzijdige baan en gaat hij in op de meerwaarde van het lidmaatschap van onze vereniging. "De vereniging zit dicht op het vuur als het gaat om belangrijke thema's."

Wat is je huidige functie?
Ik ben inmiddels ruim zes jaar tweede teamleider bij de Gewapende Beveiliging Burgerluchtvaart, ofwel GBB, onderdeel van de Brigade Politie & Beveiliging. In deze functie ben ik uiteraard verantwoordelijk voor goede personeelszorg en voor de dagelijkse aansturing van collega’s in de operatie. Daarnaast ben ik Officier van Dienst Politie en hulpofficier van justitie.

Welke aspecten van je baan spreken je het meest aan?

Elke dag in mijn werk is anders. Van tevoren heb ik vaak geen idee wat de werkdag brengt. Het is mooi om als teamleader veel te kunnen betekenen voor de jongere collega’s. Ik krijg veel energie van het coachen en begeleiden van deze collega’s. Zowel privé als op werkgebied heb ik altijd al de wens gehad om er voor anderen te zijn. Door mijn jarenlange werkervaring bij de KMar en door mijn huidige functie kan ik deze ambitie omzetten in daden.

Welke nevenfuncties vervul je naast je werk?
Ik ben commandant van de technische eenheid van de Bijstandseenheid en lid van het MC LTC. Ongeveer acht geleden begonnen als MC-lid van het voormalige district Schiphol, ben ik nu alweer lang actief in het medezeggenschapswerk. Ook dit werk komt voort uit het feit dat ik graag mensen help. Ik kan niet tegen onterecht en tegen beleid dat er eenzijdig, van bovenaf doorheen wordt gedrukt. Dit gaat altijd ten koste van de belangen van het personeel. Bij het MC LTC kunnen wij voor personeel het verschil maken en dit verschil maken wij ook echt. Wat dat betreft is de MC LTC een partij die echt wordt gehoord.

Wanneer werd je MARVER-lid?

Tijdens mijn opleiding in 1999 werd ik lid van de MARVER. Als beginneling wist ik destijds eerlijk gezegd nog niet goed wat de MARVER voor mij kon betekenen, maar het leek me goed om me aan te sluiten bij een vereniging die onderdeel uitmaakt van een grote vakbond als de FNV.

Schakelde je ons ooit in voor hulp?
Nee, ik heb hiervoor gelukkig nog nooit hoeven aankloppen bij de MARVER. Ik ben een mondig iemand die vaak zelf eerst probeert problemen op te lossen. Ik vind het wel een fijn idee dat ik een sterke bond als de MARVER achter me heb staan mochten zich in de toekomst alsnog problemen in mijn werk voordoen. Ook zit de vereniging inhoudelijk natuurlijk dicht op het vuur als het gaan om belangrijke thema’s, zoals de reiskostenvergoedingen.

Dit interview is in iets verkorte variant gepubliceerd in de op 15 oktober verschenen uitgave van ons ledenmagazine Interventie. Deze uitgave kun je ook lezen via onze ledenapp. 

Meer over:
Vereniging